Schubert u Milanu predstavio dve nove kacige

Nemačka kompanija Schuberth je na sajmu u Milanu predstavila dve nove kacige, E1 i SR2, ali nedavno završeni događaj imao je mnogo veći značaj.
Naime, Schubert je u Milanu predstavio novi izgled, odnosno svoj novi vizuelni identitet, koji je potpuno u skladu sa njihovim dizajnerskim jezikom.

Uz novi izgled, tu je i nova strategija rasta, čiji prvi potez je bio upravo pojavljivanje u Milanu, nakon višegodišnjeg odsustva sa ove manifestacije, a kako poručuju iz Magdeburga, prisustvo na EICMA sajmu će biti deo šireg plana za jačanje pozicija na italijanskom tržištu.

schuberth-e1

Nova E1 kaciga nudi potpunu udobnost, svestranost i bezbednost jedne moderne “flip-up” kacige, dok u isto vreme ispunjava specijalne zahteve koje postavlja “off-road” vožnja.
Ova inovativna dual sport kaciga kombinuje najbolje karakteristike i funkcionalnost “flip-up” modela sa izgledom i ponašanjem “adventure” kacige.
Vizir je otoporan na ogrebotine, nudi zaštitu od UV zračenja i zamagljivanja, a postavlja se lako i bez potrebe za korišćenjem alata. Tu je i vizir za sunce, takođe otporan na ogrebotine, koji nudi i do 80% zatamnjenja i lako se postavlja.

Radi optimalne ventilacije i dovoljne količine kiseonika tokom napornih “off-road” vožnji, Schuberth E1 dolazi sa složenim sistemom ventilacionih odvoda u unutrašnjoj opni, kao i sa tri nezavisno kontrolisana ventilaciona “kola”.

Tu su i fabrički postavljene antene, radi optimalne upotrebe Bluetootha i FM radija i tokom vožnji pri velikim brzinama, a postoji i mogućnost instaliranja SRC sistema, koji se u potpunosti integriše u kacigu i omogućava “wireless” komunikaciju sa suvozačem i drugim vozačima, slušanje muzike i navigacije, kao i “handsfree” upotrebu telefona.
Dostupna je u veličinama od XS do XXXL, a na tržište stiže na proleće naredne godine.

schuberth-sr2

Nova SR2 supersport kaciga, sa optimalnom aerodinamikom i aeroakustikom, predstavlja idealn izbor kako za svakodnevnu vožnju, tako i za stazu.
Na brojnim testovima koje je obavila kompanija, SR2 je optimizovana za maksimalne performanse na stazi. Sam njen oblik minimalizuje aerodinamički potisak, a samim tim i opterećenje za muskulaturu vrata. Dodatnua aerodinamičku stabilnost omogućavanju dva bočna spojlera i D-Force spojler na zadnjem delu.
Kompleksni sistem ventilacije osigurava stabilan priliv svežeg vazduha i do 11 litara u sekundi.
Schuberth SR2 kaciga će biti dostupna u veličinama do XS do XXL. Teška je svega 1295 grama i jedna je od najlakših u svojoj klasi.

Zanimljivo je da je SR2 služila kao inspiracija za zvaničnu kacigu Red Bull MotoGP Rookies Cup šampionata. Biće dostupna od proleća naredne godine, a preporučena cena osnovne verzije biće 670 evra.

Izvor: moto-berza.com