Royal Scrambler

Royal Enfield pravi veliki potez na američkom tržištu. Bazirali su se u Milwaukee-u nedaleko od radionice koja proizvodi unikatne “vintage” motocikle.

Sklopili su kratku listu majstora koji će napraviti unikatne mašine njihovih motocikala. Među njima je i Tony Purst iz Analog Motorcycles-a (“Verovatno zato što sam prilično blizu Milwaukee-u” izjavio je Tony).

royal-enfield-scrambler-2

2014 Continental GT se dokotrljao u radionicu. Jedino ograničenje u izradi je bilo vreme. Motocikl je morao da bude završen u roku od šest nedelja zbog Mama Tried izložbe.

“Već je izgledao kao cafe racer” izjavio je Tony. “Nisam bio siguran šta želim da uradim. Provozao sam krug.”

royal-enfield-scrambler-3

Uprkos trkačkom izgledu, ovaj Royal Enfield nije brz motocikl. ” Bio bio savršen motocikl za grad ili za novije vozače, ali ja nisam noviiji vozač,” rekao je Tony. “Bio sam impresioniran obrtnim momentom. Takođe sam predpostavio da se tu negde krije još nešto…”

Tony je odlučio da se poigra sa snagom Continetal GT-a. Pala mu je na pamet ideja o dirt bike-u ili scrambler-u, a onda se setio da se na Mama Tried izložbi održava vožnja po ledu.

royal-enfield-scrambler-4

“Odlučio sam da napravim scrambler-a, ali da mu stavim drugi set točkova i gume sa klinovima za led”

Linija fabričkog rezervoara je bila dobra, tako da Tony to nije dirao i počeo je da radi na geomteriji. “Podigao sam prednji kraj tako da viljuške leže u vrhu prednjeg trougla. Zatim sam prepravio trougao kako bi se uklopili podizači i Moose Racing korman”.

royal-enfield-scrambler-5

To je podiglo prednji deo skoro dva inča, tako da je Tony podigao zadnji deo 1.5 inča da bi se poklapalo. Nakon što je sve izmerio poslao je vile u Race Tech da urade završnu obradu i naručio je G3-S unikatni zadnji amortizer.” Ovo je sada verovatno najpovozniji Royal Enfield na planeti.”

Za uličnu upotrebu, tu je set Continental TKC80 guma na fabričkim Excel aluminijumskim felnama. Skinuo je nogostupe za suvozača, a na modifikovanom pod-ramu se nalazi sedište za jednu osobu.

royal-enfield-scrambler-6

Tokom celog procesa Tony nije mogao da odluči da li da proba da izvuče više iz sistema za ubrizgavanje ili da stavi karburator. Na kraju je odlučio i otarasio se EFI-a i dodao je Amal karb konverziju iz Hitchcocks Motorcycles-a.

“Takođe sam naručio njhove sportske ventile, bregaste i CDI. Kako bi sve radilo bio mi je potreban stator iz modela sa karburatorom za Indijsko tržište, tako da su mi i to poslali.”

royal-enfield-scrambler-7

“Onda sam pozvao Cone Engineering i porazgovarali smo oko rešenja za izduv. Hteo sam da napravim visoko postavljen izduv koji će da izgledao kao prosta cev, ali da ipak ima ulogu prigušivača”. Iz Conea su stigle komponenete i Tonz ga je napravio. Za osvetljenje tu je aftermarket far od 4.5 inča, i nova verzija Analognovog popularnog “Revolver” štop svetla. Biće na prodaju uskoro zajedno sa mini LED “Bolt” migavcima.

royal-enfield-scrambler-8

Brzinomer je KOSO DB01R: “Lep i diskretan i lagan za povezivanje i programiranje.” Biltwell Whiskey ventil za dovod goriva kontroliše gas a gripovi su Lowbrow Customs, klasiči GT gripovi u “oxblood” crvenoj boji.

royal-enfield-scrambler-9

Kiel’s Kustoms su bili zaduženi za boju, a za ovu mašinu su koristili miks sive i srebrne, ostavljajući kožu i gumu istaknute.

royal-enfield-scrambler-10

“Ovo je verovatno najbrži zaokret koji sam napravio na izgradnji ovog nivoa,” izjavio je Tony. ” I dalje je veoma hladno ove i putevi su puni soli, tako da nisam mogao mnogo da testiram motocikl. Daleko je brži i bez problema ide na zadnji sada!”

kada dođe proleće, “Royal Scrambler” će se zaprljati na terenu. Motocikl će moći da se vidi na poznatom Motos and Moab skupu u maju.

royal-enfield-scrambler-11

Izvor: bikeexif.com