Projekat 156: Pobeda planine

I pored svih prevaziđenih poteškoća, Projekat 156 nije uspeo da osvoji Pikes Peak. Ovog puta, planina je pobedila.

Kao što već znamo, Pikes Peak Internatonal Hill Climb održan je u nedelju, 28. juna. Don Canet je uspešno započeo trku i sve do Picnic Ground-a držao je drugo mesto. Komplikacije su nastale kada je stigao do Brown Bush krivine gde mu je, dok je prelazio obojenu liniju, iskliznuo prednji točak. Iako ga je to zaustavilo nakratko, uspeo je da nastavi trku, ali je ubrzo ovaj prototip prekinuo da radi na svega nekoliko kilometara do cilja.

PikesPeakInternationalHillClimb1

“Uspešno sam počeo i bio sam takmičarski nastrojen sa najbržim motociklom na planini. Više sam se razočarao zbog tima i koliko su vremena uložili u Projekat 156 od samog početka. Motocikl je radio poprilično dobro danas s obzirom da je prototip i da je popravljan nakon pada prošle nedelje. Da bi ovde išao brzo, moraš da voziš van obojenih linija, a mene je jedna iznenadila dok sam je prelazio. Ni u jednom momentu nisam pustio korman i odmah sam se podigao, ali nažalost motocikl je prestao da radi u poslednjem odeljku. Sve u svemu, ponosan sam na celokupan trud tima.” – rekao je Canet.

Takmičar koji je odneo pobedu bio je Jeffrey Tigert iz Toransa koji je na Hondi CBR1000RR završio trku za 10:02.735 minuta.

Izvor: cycleworld.com