Predstavljena nova Honda CBR500R

Posetioci ovonedeljnog AIMExpo sajma na Floridi imali su priliku da upoznaju novu Hondu CBR500R, koja je premijerno predstavljena na ovom događaju.

Motocikl dolazi sa oštrijim i agresivnijim dizajnerskim jezikom od onog na koji smo navikli kada su Hondini modeli ove kubikaže u pitanju.

Snažnija sličnost mašinama iz samog vrha ponude je razumljiva, zbog potencijalne ciljne grupe kupaca, ali treba istaći na motocikl nije kopija CBR1000RR. Svejedno, CBR500R ima snažne vibracije Hondinih superbajkova i to će bez sumnje biti dobar prodajni adut.

2016-honda-cbr500r-2

Uprkos izgledu, Honda CBR500R se može voziti sa A2 kategorijom, ali tačni podaci o snazi nisu za sada poznati. Pretpostavljamo da je brojka što bliža granici.

2016-honda-cbr500r-3

Novi model dolazi sa podesivom viljuškom, podesivim ručicama i većim rezervoarom. Podaci o potrošnji takođe nisu poznati, ali se pretpostavlja da će ponuditi dobru autonomiju čak i na dugim putovanjima.

2016-honda-cbr500r-4

Treba pomenuti prednju 320-milimetarsku rotor kočnicu, ABS, LED farove i digitalnu instrument tablu koja podseća na one sa MotoGP mašinama. Honda CBR500R će biti dostupna u varijantama sa i bez ABS-a, a u dostupne boje su mat crna metalik, crvena i “Pearl” bela.

Izvor: Moto-Berza