Forward Racing napušta MotoGP

Forward Racing tim potvrdio je da se sprema da na kraju sezone napusti MotoGP nakon objavljivanja novog partnerstva sa MV Agustom u World Superbike i World Supersport šampionatima u 2016.
Švajcarski tim, koji koristi Yamahine mašine u Open klasi, napustiće kraljevsku klasu nakon četiri godine i osvojenog Open šampionata sa Aleixom Espargarom 2014. godine.

Odluka je doneta nakon što je Forward potpisao partnerstvo sa MV Agustom o preuzimanju kontrole nad njihovim World Superbike i World Supersport timovima u 2016. a Giovanni Cuzari će biti šef tima.
Marco Melandri, bivši šampion klase 250cc pridružio se Forwardu kao zvanični test vozač sa MV Agustom, dok se najave o World Superbike i World Supersport vozačima očekuju u narednim sedmicama.
Forward će i dalje biti prisutan u MotoGP paddock-u zbog održavanja svoje obaveze u Moto2 za sledeću sezonu i već su predstavili Lorenza Baldassarrija kao jednog od svojih vozača za 2016.

Trenutni Forwardov MotoGP vozač Loris Baz sledeće sezone prelazi u Avintia. Stefan Bradl prešao je u Apriliju posle finansijskih problema zbog poreske istrage Cuzarijeih finansija.
Bradl je peuzeo mesto Marca Melandrija, koji je imenovan kao test vozač novog Forward-MV Agusta projekta. Cuzari je u međuvremenu izjavio da je krajnji cilj da se poznati brend vrati u grand prix.
„MV Agusta predstavlja najbolje što Made in Italy može da ponudi i ova saradnja je sigurno odlična prilika za rast svih kako bi se došlo do vrha WSBK i težnje ka MotoGP-u,“ rekao je on.