Marquezu prva pozicija u Teksasu

Marc Marquez učinio je još jednu trku MotoGP šampionata krajnje nezanimljivom. Španac je nakon dva kruga borbe sa Rossijem i Doviziosom izbio na čelo, gde se zadržao do kraja trke s velikom prednošću.

Daleko iza Marquezovih leđa vodila se velika bitka između Rossija, Doviziosoa i Iannonea. Valentino koji je dugo bio na drugoj poziciji, izgubio je poziciju šest krugova do kraja, kada ulazi u sendvič između dva Ducatija.

Za to vreme Lorenzo koji se “mučio” na petoj poziciji krenuo je da smanjuje razliku za Iannoneom, dokRossi nije dozvoljavao Ducatiju sa brojem 4 da se udalji.

Tri kruga pre kraja Lorenzo sa spoljne strane obilazi Iannonea, kog ostavlja iza leđa bez odgovora, dok Rossi i dalje drži isti zaostatak za Doviziosoom kao i dva kruga ranije.

Međutim, Dovizioso se odužio Rossiju za Katar i iz ovog duela izlazi kao pobednik. Lorenzo završava trku na četvrtoj poziciji, a Iannone na petoj. Marc Marquez prošao je kroz cilj usamljen.

Bradly Smith pokazao je zavidnu kondiciju i završava trku na sigurnoj šestoj poziciji. Cal Crutchlow se tokom cele trke borio sa Aleixom Espargorom za sedmu poziciju, koju je na kraju i zaradio, ali je Suzuki stigao do odlične osme pozicije na drugoj trci po povratku u GP.

Pozicije devet i deset pripale su Vinalesu i Petrucciu, a Pedrosina zamena, Hiroshi Aoyama završio je trku na 11. poziciji, ispred Barbere. U poenima su još Hayden, Miller i Bautista.

U generalnom plasmanu vozača, Valentino Rossi je i dalje prvi.