Lorenzo u Ducatiju od 2017!

Nakon što je Rossi obnovio ugovor sa Yamahom početkom marta svi pogledi su bili usmereni ka Jorge Lorenzou, koji je po tom pitanju bio vrlo tih i tajnovit.

Uz konstantno odlaganje obnove ugovora, koje je Yamaha javno osuđivala, postajale su sve glasnije glasine da Lorenzo pregovara sa Ducatijem, kao i da Audi, kao vlasnik, i Philip Morris, kao sponzor, žele Španca, aktuelnog šampiona, u svom timu.

Juče su sve sumnje otklonjene, kada je Movistar Yamaha izdala sledeće saopštenje:
“Yamaha je izuzetno zahvalna za Lorenzove doprinose u trkačkim uspesima i raduje se što će zajedno deliti predstojeće nezaboravne trenutke tokom preostalih 15 MotoGP trka u 2016, njihovoj devetoj zajedničkoj sezoni.
Yamaha Motor Co., Ltd. želi Lorenzu sve najbolje u njegovim budućim trkačkim poduhvatima i potvrđuje punu podršku Movistar Yamaha MotoGP timu u kampanji osvajanja njegove četvrte MotoGP titule.
Pošto je Valentino Rossi već potvrđen za 2017/18, Yamaha će naknadno objaviti buduću postavu Movistar Yamaha MotoGP tima, nakon potpisivanja sa drugim vozačem.”

Svega par minuta nakon saopštenja Yamahe iz Ducatijevog štaba objavljena je vest da je Lorenzo potpisao ugovor sa njima za sezone 2017/18. Još uvek nije poznato da li Lorenzo dolazi na mesto Dovoziosoa ili Ianonea.
Casey Stoner se već oglasio kako bi izrazio zadovoljstvo što će u narednim sezonama sarađivati sa Lorenzom.
Prvu vožnju svog narednog motocikla aktuelni šampion će najverovatnije imati tek na testu u Valensiji, nakon završetka tekuće sezone. Da li će Lorenzo ponoviti grešku Rossija ili će uspeti u onome što nije pošlo za rukom slavnom Italijanu, u čijoj je konstantnoj senci aktuelni šampion, ostaje da vidimo.