Kraljevo 2014

Proteklog vikenda na stazi Beronovac u Kraljevu vožena je druga trka otvorenog šampionata Srbije u kružnom motociklizmu.
Za Moto Vesti piše Igor Gašparević iz Moto Oglasa:
Foto: Hrono Tim Mss

Tokom vikenda vožena je druga trka šampionata Srbije u kružnim trkama i trkama starovremenskih motocikala. Pored dobrih borbi na stazi, trku je obeležio i zaista veliki broj gledalaca pored staze.

Trkački dan otvorili su takmičari Moto Klasik šampionata Srbije koji se u okviru Diviziji 1 takmiče u klasama MK 50, MK 125 i Old Timer. Prvo mesto u klasi MK 50 zauzeo je Stanko Markotić na Tomosu, ispred Stevana Tatića i Miloša Petkovića. Pobednik klase MK 125 i ujedno pobednik trke bio je Dejan Pavlović na Yamahi, ispred Zorana Pavlovića i Stevana Marjanovića.

Moto Klasik Diviziju dva voze takmičari klasa MK 250, MK 500 i Open Sepcial. U klasi MK 250 pobedio je Mihalj Nemet na Suzukiju, ispred Saše Petkovića i Nedeljka Mrdakovića. U klasi MK 500 pobednički pehar podigao je Zoran Pavlović, koji je iza sebe ostavio Slobodana Krstića i Dragana Prokina. Trku je svakako obeležila fascinantna vožnja Miroslava Stnojevića, koji je odneo pobedu u trci i ujedno u klasi Open Sepcial. Miroslav je stvorio razliku od čak 22 sekunde ispred gostiju iz Rumunije – Sorina Alomoreana i Silviu Malaimare

Takmičari Road Racing šampionata u klasi 600 SBKS izašli su na stazu oko 13 časova. Dalibor Miletić, koji je na subotnjim treninzima odvozao vreme dovoljno dobro za pol poziciju, na samom je startu izbio na čelo odakle se nije pomerao do kraja trke. U prvom krugu su se iza njega našli Igor Spirov i Bojan Nikolić, dok je vodeći u šampionatu, Stevan Petrović koji je na subotnjem treningu doživeo povredu, startovao sa začelja. Brzim krugovima Stevan je uspeo da kroz cilj prođe kao drugi dok je kao treći završio Predrag Isidorović koji je u poslednjem krugu obišao gosta iz Makedonije Igora Spirova.

Druga trka Road Racing šampionata vožena je u klasi 1000 SBKS gde je prvo vreme na treningu ostavario Branislav Jovanović. Jovanović je trku startovao sigurno s prvog mesta na kome se zadržao do prolaska kroz cilj. Dragan Stanković koji je na treningu ostvario drugo vreme imao je loš start ali se već nakon prvog kruga našao na drugoj poziciji, ali s velikim zaostatkom koji nikako nije mogao ugroziti prvoplasiranog. Dejan Stojković je kroz cilj prošao kao treći s gotovo 20 sekundi zaostatka, dok je četvrti bio Draženko Tintor.

U klasi 125 startovalo je svega četiri takmičara. Prvo mesto zauzeo je Nikola Gajić, koji je i pored male greške zadržao prvo mesto. Drugoplasirani je kroz cilj prošao Dragan Mišković, dok je trećeplasirani bio Nikola Kišprdilov. Uroš Živković je nakon 3 odvezena kruga imao problem sa motociklom zbog čega je morao da odustane.

Poslednja trka dana vožena je u klasi 1000 SuperStock u kojoj su startovali i vozači klase 600 SuperSport jer ih se na startnoj listi našlo ukupno troje. Sa starta je prvi krenuo Miloš Milovanović, koji je na subotnjem treningu ostavio prvo vreme. Najveće iznenađenje trke bio je Nenad Petrović Cvrle koji je na svojoj Yamahi R6 osam punih krugovao držao drugu poziciju u trci kada je doživeo pad. Kao drugi kroz cilj prošao je Goran Stojanović Mrsi na svom BMW-u dok je kao treći završio Balša Zorić na Apriliji, koji je u poslednjem krugu uspeo da prestigne Nenada Petrovića Šoneta, koji je trku završio na četvrtoj poziciji.