Kaciga sa potpisima 12 MotoGP legendi

Kaciga koju je potpisalo 12 legendi MotoGP-a, koji zajedno imaju 58 titula svetskih šampiona, prodata je na aukciji za 255000€.
Potpisali su je: Giacomo Agostini, Angel Nieto, Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Marc Marquez, Dani Pedrosa, Wayne Rainey, Loris Capirossi, Alex Criville, Wayne Gardner, Scott Russel i Randy Mamola.

Student iz Španije, Alberto Hernandez, i Oscar Haro, član LCR Honda Tima, su došli na ideju da kacigu marke AGV ofarbaju u roze i da je nakon potpisivanja i prodaju a novac doniraju u dobrotvorne svrhe.

Anthony Constantinou, glavni sponzor LCR Honde za 2015. godinu, učestvovao je u onlajn aukciji i kupio kacigu sa ponudom od 255000€.
Constantinou je izjavio da je veoma bitno da se ljudi ujedine u podršci i borbi protiv raka, kao i da je zadovoljan što je mogao i lično da utiče, pride pohvalivši tim na njihovom zalaganju i radu.

Sav novac je doniran humanitarnoj organizacijama AECC (Španskom udruženju za borbu protiv raka) i Riders for healt (Vozači za zdravlje), koja sakuplja novac za prevoz zdravstvenih radnika u Africi motociklima.

agv 12 2 agv 12 1