Rossi: Žalim zbog svojih postupaka

Pred odlučujuću trku sezone, devetostruki svetski šampion Valentino Rossi rekao je da žali zbog svojih postupaka koji su doveli do incidenta sa Marc Marquezom.

‘Doktor’ je pre dve nedelje, na Velikoj nagradi Malezije, izbacio Marqueza iz trke pošto je pokušao da ga natera da ode preširoko, pa je došlo do kontakta. Mladi Španac je prethodno tokom nekoliko krugova agresivno izazivao vozača Yamahe i u pojedinim trenucima je njihov duel bio na ivici kontakta.

Rossi je posle trke na stazi “Sepang” dobio tri kaznena boda, zbog čega će na Velikoj nagradi Valensije u nedelju startovati sa začelja. Pred odlučujuću trku sezone, ‘Doktor’ ima sedam bodova više od svog timskog kolege Jorgea Lorenca.

“Na kraju, nažalost nisam imao nikakvu drugu opciju, i žalim što sam otišao široko i nisam pratio svoju normalnu liniju, ali osim toga, mislim da je bolje da pričamo o predstojećem vikendu”, rekao je Rossi novinarima na stazi “Rikardo Tormo”, “Start sa začelja sve komplikuje, svakako bi trka bila teška, ali sada će sve biti teže iz mnogih uglova. Ali, tu sam, pokušaću da dam svoj maksimum, da ostanem koncentrisan i odradim dobar posao tokom vikenda i budem najbrži što mogu, a videćemo šta će se desiti posle starta”.

Pošto je Sud za arbitražu u sportu ranije tokom dana odbio Rossijev zahtev za odlaganje primene kazne koju je dobio pre dve nedelje, Italijan je istakao da je ostavio Sepang iza sebe.

“Mnogi pričaju o trci u Maleziji, o incidentu, i to je jer sam vozio i bio sam usresređen na svoj zadatak i pokušao sam da shvatim da li je moguće da se borim za titulu na normalan način. S jednog aspekta, to se nije desilo, pošto ću startovati poslednji, a što se tiče konačne odluke Suda, potrebno je vreme. Moraćemo da sačekamo i vidimo šta će odlučiti, ali pred nama je poslednja trka, znamo šta nam je cilj i pokušaćemo da damo svoj maksimum”, naglasio je Rossi, “Trka je duga, čeka nas 30 krugova, a kada startujete poslednji, morate više da rizikujete. Rano je sada pričati o trci, moram da vidim kakav potencijal imam, da napravimo prava podešavanja i izbor pneumatika u odnosu na uslove”.

‘Doktor’ je takođe potvrdio da ne planira da napusti Moto GP šampionat, pošto je prethodno u Maleziji nagovestio da postoji šansa da se uopšte ne nađe na startu trke u Valensiji. Uz to, dodao je da nije izgubio strast prema sportu zbog incidenta sa Marquezom.

“Moj san je bio da se borim za titulu i posle veoma dobre sezone to i mogu, ali ću pokušati da se borim u normalnim uslovima. Što se tiče svega ostalog, situacija nije smanjila strast koju osećam prema ovom sportu ili promenila moje razmišljanje o budućnosti. Trkaću se i naredne sezone jer imam ugovor, a takođe će se mnoge stvari promeniti i to će možda uticati na šampionat, a potom ću doneti odluku da li ću nastaviti da vozim ili ne”, istakao je Rossi.

Izvor: B92 / JT