Dani Pedrosa u Yamahi?

Posle svih pisanja i pretpostavki da Maverick Viñales menja Suzuki za Yamahu, postoje naznake da će se Rossiju u Yamahi pridružiti jedan drugi Španac.

Španski El Pais piše da su propali pregovori Viñalesa i Yamahe i da će umesto Jorgea Lorenza u Yamahu doći Dani Pedrosa. Od sezone 2017. Dani Pedrosa će voziti za Yamahu. Kako navodi El Pais Pedrosa, nakon 11 godina u Hondi, traži izazov za nastavak karijere. Momak koji je tri puta bio vicešampion MotoGPa, će sada pokušati da se šampionske titule domogne na Yamahi.

Jorge Lorenzo je napravio potpunu pometnju u paddoku time što je iz Yamahe prešao u Ducati. Posle nedelja najavljivanja i raznih priča oko Viñalesa i prelaska u Yamahu, ja ko je malo onih koji su mogli da pomisle da bi se Dani Pedrosa pridružio Rossiju u garaži Yamahe. U četvrtak na stazi Le Mans Rossi je upozorio da prelaskom tridesetogodišnjeg Pedrose u Yamahu će, u tom sastavu, tim biti najstariji ali i najiskusniji na stazi.

El Pais piše i da je glavni sponzor tima, mobilni operater Movistar, dao uslov da novi vozač u timu mora da bude Španac, i sve nade su polagali u mladog Viñalesa. Ali sudbina se poigrala sa njima. Uspeh mladog Španca na Suzukiju doveo je do toga da se mnogi interesuju za njega, pa samim tim i da mu skoči cena.

Yamaha kao i uvek ima plan B, pa su ovu priliku propustili. Pedrosa je već 11 godina u Hondi, ne zato što nije bilo mladih nada koje bi ga zamenile, već su te mlade nade najčešće bile njegove timske kolege (Dovizioso, Stoner, Marquez). Ova promena je njegova želja, siguran da će njegovom stilu koji je mirniji, manje agresivan, više odgovarati M1 motor.
Pedrosa je davne 1999. započeo svoju karijeru u Movistar šampionatu za mlade nade, sada se vraća Movistar porodici.