Honda Africa Twin “Adventure Sports” koncept

Honda je predstavila svoj novi Adventure Sports koncept na 2016. Osaka sajmu motocikala. Honda je izjavila da je novi koncept motocikl dizajniran da podigne avanturistički duh na viši nivo. Detalji motocikla nisu nisu objavljeni ali se može reći da je novi koncept agresivnija, terenska verzija Africa Twin modela.

Visoki Termignoni izduv i široki štitnik agregata su stvarno trkački inspirisani, dok su sedište iz jednog dela, nazubljeni nogostupi i aluminijumski podizači kormana terenski fokusirani delovi.

Honda Africa Twin Adventure Sports koncept - 2

Rezervoar je veći nego fabrički, a loptasti, zadnji paneli nagovešavaju da će koncept imati još jedan rezervoar koji bi obezbedio veći domet. Još neke razlike koje se mogu primetiti su beli ram, aluminijumska obojena zadnja viljuška (boja rama, točkova i viljuške, kao i grafike na plastikama, dosledni su onima na originalnoj, RD03, Africi Twin), štitinici rama, cevasto postolje za prtljag i karbonski štitnik agregata.

Honda Africa Twin Adventure Sports koncept - 3

Bez migavaca, zadnjeg blatobrana i retrovizora, Africa Twin Adventure Sports je očigledno i dalje u koncept fazi. Ali to ne znači da u skoroj budućnosti neće biti spremna za proizvodnju. Honda je prošle godine predstavila svoj CRF250 Rally Concept, a već ove godine je skoro spreman za proizvodnju.

Ako je evolucija CRF250 Rally prototipa predskazanje, skockanu verziju Adventure Sports-a možemo očekivati na nekom od većih sajmova sledeće godine.