Drugi zeleni WSBK vikend

WSBK i WSS su ovaj vikend proveli na Tajlandu, na stazi Chang International Circuit.

Vikend je pobedom započeo aktuelni šampion svetskog superbike prvenstva, Jonathan Rea, nadvozivši timskog kolegu i šampiona iz 2013. Toma Sykesa. Rea je sredinom trke obišao do tada vodećeg Sykesa, koji je neuspešno pokušao da povrati poziciju pred kraj trke. Michael Van Der Mark, osvajač pol pozicije, na Hondi, loše je startovao što je kao posledicu imalo osvojeno treće mesto, daleko iza vodećeg dvojca i daleko ispred četvrtoplasiranog Chaz Daviesa, koji se do poslednjih par krugova borio sa kolegom iz Ducatija Davide Giuglianom, koji je usled gubitka prijanjanja na zadnjem točku pao. Van Der Markov kolega, novajlija iz MotoGP, Nicky Hayden, u 11. krugu je morao da se povuče zbog kvara na motoru.

indonesia 16 wss

Pobedom u Supersport kategoriji Francuz Jules Cluzel na MV Agusti prekinuo je potpuni zeleni niz Kawasakija. Trku je poveo Amerikanac PJ Jacobsen na Hondi a Cluzel se odmah dao na smanjivanje prednosti, koja je nestala do 12. kruga pre kraja. 10. krugova pre kraja u borbi za prvo mesto našli su se Jacobsen, Cluzel, Sofuoglu i Krummenacher sve dok, krug i po pre kraja, Cluzel nije prešao u vođstvo a Sofuoglu, aktuleni šampion pokušava da ga prati, što je dovelo do situacije da se u krivi broj 6 prva tri vozača nalaze rame uz rame. Kroz cilj kao prva trojica prolaze Cluzel, Sofuoglu i Jacobsen, sa Krummencherom tik uz njih. Za Cluzela je ovo prva pobeda od povrede iz 2015. a 11. u karijeri.

indonesia 16 wsbk 2

Druga WSBK trka donela je još više uzbuđenja, sa preko 10 borbi za vodeću poziciju. Trku je od početka do kraja vodio Tom Sykes, koga je Jonathan Rea neprestano napadao ali nikako uspevši da se zadrži u vođstvu više od par sekundi. Konstantna borba omogućila je Chaz Daviesu da se približi vodećem dvojcu ali bez mogućnosti da im parira. Davies je iza sebe ostavio Hondin tandem, Van Der Marka i Haydena, sa 5 sekundi prednosti nad Holanđaninom.