BMW otkrvia izgled novog Scramblera

Koncept Scrambler nemačke kompanije BMW predstavljen je u Bijaricu prošlog meseca za vreme Wheels & Waves predstave unikatnih motocikala. On poseduje jeftiniju varijantu rezervoara napravljenog od presovanog čelika za razliku od originalnog R nineT modela koji ima ručno pravljen aluminijumski rezervoar. Uz to, vile ovog modela, kao i far biće takođe jeftinija varijanta, i stoga će uticati i na cenu motocikla.

BMWScrambler-1

Šef BMW Motorrad Design-a, Edgar Heinrich, rekao je da je novi BMW Scrambler savršen za Wheels & Waves i da je “savršeni prikaz motocikla koji je izvan utvrđenog standarda i skupova. Specifikacije performansi nisu od velikog značaja, već su to stil i originalnost. Scrambleri izražavaju strast i raznoliki su kao i njihovi vlasnici. Koncept Path 22 je naša interpretacija zasnovana na R nineT modelu.”

“Ideja o BMW scrambleru nije nam nova. Učinilo nam se da je sada pravo vreme da predstavimo našu interpretaciju ovog legendarnog koncept vozila.” – rekao je Ola Stenegard, takođe šef BMW Motorrad Design-a.

BMWScrambler-2

Glavna odlika Koncepta Path 22 će biti moćan dvocilindrični boxer agregat tipičan za BMW modele, isto kao je jednostrane zadnje vile koje čine zadnji točak vidljivijim.

Šef BMW Motorrad-a, Stephan Schaller, izjavio je da je scrambler bio u planu još za vreme predstavljanja Koncepta 101 . Rekao je: “Želimo da stvorimo porodice oko svih naših motora i ramova. Želimo tri do pet modela svake verzije. Mislim da je Scrambler veoma dobra ideja i možda ćete videti nešto kasnije ove godine. U stvari, mislim da možete definitivno da očekujete to krajem ove godine. Ali će biti samo prikazano, neće biti u prodaji do sledeće godine. Smatram da bi trebalo još neke modele da uradimo. Možda café racer-a, a možda i još jednog.”

Izvor: motorcyclenews.com