2015 SX Oakland

Nakon veoma uzbudljive druge trke u Anaheimu ni Oakland nas nije razočarao.
Canard i Reed su u prošloj trci učestvovali u incidentu a na ovoj su se obojica našli na podijumu!

Do sada najdominantniji vozač ove sezone, Ken Roczen, posle odlične vožnje u kvalifikacijama u drugom krugu trke jako je pao, da bi posle pružene medicinske pomoći nastavio trku i završio na 15. mestu, ne ostavši bez bodova u ovoj trci.
Od toga je najviše profitirao njegov bivši timski kolega Ryan Dungey koji je konstantnom vožnjom stigao na drugo mesto na podijumu i prvo u bodovima.

Na drugoj trci u Anaheimu Trey Canard direktno je udario u Chad Reeda, u tom trenutku vodećeg, pri čemu su obojica pali. Po svoj prilici u pitanju samo veoma glup izbor putanje. Vidno iznerviran Reed nakon toga izgurao je Canarda sa staze, ništa do sada neviđeno u supercrossu. Ipak, nakon toga Reed je izbačen sa staze a čelnici AMA odlučni su da pokažu svo svoje birokratsko umeće, uprkos tome što to nisu uradili prošle sezone kada se Mike Alessi namerno, u osveti, direktno zaleteo u Brock Tickla. U postupak AMA, Reeda i Canarda sada su uključeni advokati i epilog se još čeka.
Nakon svega toga obojica su odvozila veoma čistu trku, Canard je nakon lošeg starta i dosta preticanja obišao vodećeg Reeda na distanci u sedmom krugu (u istom krugu u kome se odvio incent na prošloj trci) i nastavio dalje ka pobedi. Reeda su dve greške na istom mestu koštale drugog mesta.
Nakon trke Reed i Canard su na podijumu popričali, prvi put nakon incidenta, obojica su izjavila da im je drago zbog podijuma, pogotovo nakon svega što se desilo.
sx15 oak podium

Najbolji momenti 450SX trke:

Posle Oaklanda stanje u bodovima je:

1. Ryan Dungey KTM 82
2. Ken Roczen Suzuki 78
3. Trey Canard Honda 68
4. Eli Tomac Honda 64
5. Jason Anderson Husqvarna 62
6. Justin Barcia Yamaha 58
7. Cole Seely Honda 45
8. Davi Millsaps Kawasaki 44
9. Andrew Short KTM 44
10. Chad Reed Kawasaki 42