2015 SX Anaheim 3

Peta trka Monster Energy AMA Supercross šampionat vratila je po treći i poslednji put ove godine u Anaheim. Takmičare je dočekala izmenjena staza sa startom na strmom uzvišenju a zemljana podloga bila je dobro natopljena od celonedeljne kiše.

Na podlozi koja je nalik na klasičnu motocross podlogu vodeći u poenima, Ryan Dungey (KTM), došao je do svoje prve pobede ove sezone.
Trku je na samom početku poveo Blake Baggett (Yoshimura Suzuki) uzevši holeshot a za njim su usledili Dungey, Cole Seely (Honda), Trey Canard (Honda), Mike Alessi, Ken Roczen (Soaring Eagle Suzuki) i Eli Tomac (GEICO Honda).
Nakon prvog kruga, u prvoj krivini, Dungey je preuzeo vođstvo i vodio je neometano do kraja trke. Seely je odmah potom napao Baggetta i pretekao ga nakon par krivina, što je odmah zatim učinio i Canard, ubrzo obišavši i Seelyja i ustremivši se na Dungeya. Istovremeno je iza njih Roczen se spremao da obiđe Baggetta a na isti potez se spremao i Tomac.
U narednih par krugova Roczen i Tomac obišli su Baggetta kada je Canardu u desetom krugu proklizao prednji točak u pesku usled čega je pao. Iako je uspeo da se odmah vrati u trku na peto mesto nije mu pošlo za rukom da napreduje dalje.
Tomac je dodatno iskoristio Canardov pad i u poslednjem krugu obišao i Roczena, zauzevši tako treće mesto, dok mu je Seely na drugom bio van domašaja.
Seely se našao na 450SX podijumu prvi put u karijeri.
sx15 a3 450 podium

Najbolji momenti 450SX trke:

Posle pete trke bodovno stanje je sledeće:

1. Ryan Dungey KTM 107
2. Ken Roczen Suzuki 96
3. Eli Tomac Honda 84
4. Trey Canard Honda 84
5. Jason Anderson Husqvarna 74
6. Justin Barcia Yamaha 71
7. Cole Seely Honda 67
8. Chad Reed Kawasaki 57
9. Davi Millsaps Kawasaki 54
10. Blake Baggett Suzuki 54