Velikih sedam poena na svetskom – AMSS TRB ViDra team

Proteklog vikenda održana je čuvena trka 24h Bol d’Or koja se vozi na stazi Paul Ricard. Iako se vozi 2017. godine, zbog gustog kalendara u narednoj, odlučeno je da se ova trka boduje za sezonu 2018 u okviru EWC šampionata.

Partnerstvo između sada već uhodanog TRB ViDra Racing Teama koji je vozio više trka izdržljivosti u Evropi i AMSS, koje se dogodilo sredinom prošle godine, dovelo je do AMSS TRB ViDra tima koji će nastupati u okviru Svetskog prvestva u trkama izdržljivosti.

Plan pred Bol d’Or je bio jasan – Brandon Cretu, Veljko Vidić i Dalibor Miletić nastupaju na trci, dok je Nenad Petrović zamena.

Na stazi je situacija bila nešto drugačija. Brandon Cretu se povredio već tokom prvih treninga i morao je da se vrati u Ameriku. Veljko je svoje mesto ustupio Petroviću, a na mesto trećeg vozača došao je rezervni vozač YARTa – Marko Jerman.

Usledio je dan trke.

– Na start je izašao Jerman, ali tokom warm-up kruga osjetio je da nešto nije uredu sa zadnjim dijelom motora. Ušao je u boks i mehaničari su otkrili da je problem u zadnjem točku. Veoma brzo kvar je otklonjen, ali morao je iz boksa da startuje. Dobrom vožnjom Jerman je tokom prvog stinta napredovao dosta pozicija, kao i Miletić, dok je Petrović zadržao poziciju tokom svog stinta. Već nakon prvog stinta za Petrovića počinju problemi, grčenje desne šake i umor. Nakon odmora i masaže bio je spreman za nastavak. Miletić i Jerman nisu se žalili na umor, jedino na hladnoću oko 4 ujutro. Četvrti stint je bio naporan i veoma težak za Petrovića, iscrpljen i umoran do kraja, ali morao je da nastavi – rekao je Vidić.

– Dragan Ljubinković je vodio taktiku i sve pratio sa zida, dok sam ja imao zadatak da vodim boks. Čitav tim je radio bez zamjerke, složno i brzo, za greške nije bilo mjesta. Dok su drugi visokobudžetni i iskusni timovi odustajali, mi smo i dalje vozili i pomalo imali strah da nešto ne krene loše, ali naša Yamaha nije imala problema. Najviše smo razmišljali da ne dođe do problema sa farovima, jer po pravilu moraju da budu uključeni svih 24 časa, tako da ne iznenađuje ako dođe do kvara na istim. Kako su sati odmicali mi smo sa plasmanom bili sve bolji. Svi radosni, ali smo vješto skrivali jedni od drugih, plašili smo se da ne dođe do nekog problema poslednjih dva sata. Miletić i Jerman su odvezli trku do kraja, dok je iscrpljeni Petrović poslednja dva stinta preskočio. Na kraju u ukupnom poretku osvojili smo 14. mjesto, a 8. u klasi, 7 zlatnih bodova smo osvojili. Veliki uspjeh za ViDra tim i Srpski motosport. Sada se pripremamo za sledeću trku 24 h Le Mana koja se vozi u aprilu naredne godine, istakao je Vidić.