U Kraljevu završena sezona

Proteklog vikenda su se u Kraljevu sastali najbrži motociklisti Srbije u katgorijama roadracing i moto klasik. Trka pod organizacijom Moto saveza Srbije prošla je bez ikakvih problema, uz maksimalno poštovanje satnice.

U klasi 125 SP najbrži je bio Nikola Gajić, koji je ovom pobedom potvrdio šampionsku titulu za 2015. godinu. Druga pozicija pripala je Nikoli Kišprdilovu, vozaču iz Zrenjanina kome je ovo najbolji plasman u karijeri. Uroš Živković ponovio je uspeh sa Ponikva i trku na Beranovcu završio na trećoj poziciji. Pretedent na titulu, Đorđe Rakić, imao je problema sa magljenjem vizira usled kišne trke i trku je završio na četvrtom mestu. Aleksandar Voštinić završio je trku na petom mestu.

Predrag Isidorović pobedom u Kraljevu samo je potvrdio šampionsku titulu u klasi 600 Formula koju je osvojio još na prethodnoj trci. Peđa je u trci nadmašio Bojana Nikolića sa šest sekundi prednosti. Za treće mesto vodila se borba između Nemanje Paunovića i Milana Lovrića, a kao pobednik iz ovog duela izašao je Paunović. Darko Prokin završio je na petom mestu, a Đorđe Mitić na poziciji šest.

Najveći broj takmičara bio je prisutan u klasi Formula 1000. Miroslav Mika Stanojević zabeležio je prvu pobedu u ovoj klasi, nadmašivši Branislava Jovanovića kome je i druga pozacija bila dovoljna da osvoji šampionsku titulu. Branislav Popović ponovio je uspeh iz Vršca sa početka sezone i popeo se na najniži stepenik pobedničkog postolja. Aleksandar Simidžić završio je trku na četvrtom mestu, ispred Draženka Tintora i Saše Bogdanovića. Vladimir Pribić završio je trku na sedmom, a Bojan Nikolić na osmom mestu.

Trku na Beranovcu obeležio je mali broj takmičara u Stock klasama. U klasi 1000 SST pobedio je Goran Stojanović Mrsi koji je ovom pobedom osvojio drugu šampionsku titulu i na korak je od Zlatne kacige. Miloš Mijailović završio je trku na drugom mestu. Vladimir Popović uspeo je da stigne do treće pozicije i kući ponede pehar. Nenad Stojanović Cvrle potvrdio je titulu u klasi 600 SSP pobedom. On je trku završio ispred odličnog Dalibora Miletića i debitanta Bate Popovića koji je trku završio na trećem mestu.

Igor Arsić nakon pada u prvoj krivini tokom kvalifikacija nije startovao trku. On se nalazi u bolnici u Kragujevcu, konstatovane su mu povrede noge i nosa, a njegovo životno stanje nije ugroženo.

U klasi MK125 poredak je – Slobodan Vasiljević, Borko Vranić, Zlatko Kostadinović. Karolj Kenjereš i Miloš Petković zabeležili su prve dve pozicije u klasi MK50, dok je Aleksandar Kovačević bio brži od Marka Ilića u klasi OT.

U klasi MK250 startovao je veliki broj takmičara, a Mihalj Nemet bio je najbrži među njima, završivši trku ispred Nedeljka Mrdakovića i Vladimira Ilića. Slobodan Vasiljević i Nikola Davidović zauzeli su pozicije četiri i pet. Slobodan Krstić bio je najbrži u klasi MK500, a trku je završio ispred Miroslava Grubina i Zorana Pavolovića. U klasi OS najbrži je bio Iosif Caradiov, koji je trku završio ispred Nedeljka Bošnjaka.