Foto finiš u Kraljevu

Danas je u Kraljevu vožena druga trka Otvorenog šampionata Srbije u road race i moto klasik disciplinama. Kao što je to i uobičajeno, Beranovac je doneo dobru borbu.

Prvi su na stazu izašli vozači moto klasika. U Diviziji 1 najbrži je bio Dejan Pavlović, ispred Zorana Pavlovića i Stanka Markotića. Četvrti u trci bio je Slobodan Vasiljević, a peti Karolj Kenjereš. Naredne pozicije zauzeli su Stevan Marjanović, Zoran Fabijanović, Miloš Petković, Marko Ilić, Borko Vranić, Miodrag Vesković i Ivan Jerbić.

Gledano po klasama, u klasi MK125 prve tri pozicije pripale su PDejanu Pavloviću, Zoranu Pavloviću i Slobodanu Vasiljeviću, dok su se u klasi MK50 na podijum popeli Stanko Markotić, Karolj Kenjereš i Miloš Petković. U klasi OT Marko Ilić bio je najbrži, i jedini takmičar.

U Diviziji 2, drugoj trci dana, očekivano je najbrži bio Miroslav Stanojević, ispred Ovidiu Adrian Rusua iz Rumunie i Željka Cvetičanina. Sorin Alomorean je završio trku na četvrtoj poziciji, Silviu Malaimare na poziciji pet i pozicija šest pripala je Iosifu Caradiova. Prvih šest takmičara su iz klase Open Special. Na nižim pozicijama u klasi našli su se Cristian Sarac, Marko Pavlović, Nedeljko Bošnjak i Karolj Kenjereš.

Sedmoplasirani u trci i pobednik klase MK250 bio je Mihalj Nemet. Dejan Pavlović je drogplasirani u klasi, a Saša Petković treći. Naredne pozicije zauzeli su Dragan Prokin, Vladimir Ilić, Nedeljko Mrdaković i Nikola Davidović.

U okviru druge divizije vožena je i klasa MK500 u kojoj je Slobodan Krstić bio najbolji, ispred Zorana Pavlovića, Miroslava Grubina i Justiniana Astera.

Nakon takmičara moto klasika na stazu su izašli takmičari koji voze Otvoreni šampionat Srbije u kružnim trkama. Prva trka bila je u klasi Formula 600.

Već u prvom krugu dolazi do izletanja Siniše Aćimovića, Petra Obilića i Olega Medenice. Najdeblji kraj izvukao je Aćimović koji je prošao sa prelomom ključne kosti, dok su se druga dva vozača vratila u trku. Sedam krugova kasnije, Milan Lovrić izleže u krivni broj tri i udara u zaštitnu ogradu, usled čega je prekinuta trka. Lovrić je prošao sa ozbiljnijim povredama nogu, ali nije životno ugrožen.

U trenutku kada je trka prekinuta, na čelu je bio Nemanja Paunović, tako da je u ponovljenom startu krenuo sa prve pozicije. Voženo je sedam krugova, a kao pobednik izašao je Predrag Isidorović, ispred Paunovića i Stevana Dimitrijevića. Bojan Nikolić završio je trku na četvrtoj poziciji, ispred Olega Medenice i novajlije Đorđa Mitića.

Osvajač pol pozicije u klasi Formula 1000, Branislav Jovanović, od samog starta je zadao tempo Miroslavu Stanojeviću, koji Mika nije uspeo da isprati, te je trka završena tim rezultatom. Treća pozicija pripala je Dejanu Stojkoviću Košturcu, dok je Draženko Tintor trku zavšio na poziciji četiri, ispred Milovana Bugarčića.

Branislav Popović je trku završio na poziciji šest, dok su se u prvih deset našli još i Radoslav Smiljković, Stefan Radonić, Nenad Šećerov i Vladimir Pribić. Saša Nešić i Saša Bogdanović zauzeli su pozicije jedanaest i dvanaest.

Sledeća trka donela je najviše uzbuđenja, a vožena je u klasi 125 SP. Đorđe Rakić i Nikola Gajić vozili su zajedno svih četrnaest krugova na prva dva mesta, da bi u poslednjem krugu došlo do foto finiša i razlike od 0,005 sekundi u korist Gajića. Drugi foto finiš odigrao se za poziciju četiri iz koje je kao pobednik izašao Dragan Mišković, svega 0,065 sekundi ispred Bate Popovića koji je pokušao da u poslednjem krugu izvede napad.

Pozicije pet, šest i sedam u klasi 125 SP pripale su Nikoli Kišprdilovu, Vitomiru Petroviću i Aleksandru Voštiniću. Uroš Živković nije startovao usled povreda zadobijenih tokom pada na kvalifikacionom treningu.

Poslednji na start su izašli takmičara klasa 600 SSP i 1000 SST, koji su usled smanjenog broja vozača, ponovo vozili zajedno. Nenad Petrović Divlji poveo je trku, ali je nekoliko krugova kasnije Goran Stojanović Mrsi uspeo je da obiđe Petrovića, koji ga je pratio sve dok nije napravio grešku na kočenju u krivini broj jedan. Petrović uspeva da se vrati na poziciju dva, na kojoj se zadržao do samog kraja. Treća pozicija pripala je Balši Zoriću, koji je trku završio ispred Saše Dudaša, ali nedovoljno blizu Petroviću, da bi ga ugrozio.

Treći u trci, i najbolji u klasi 600 SSP bio je Nenad Stojanović Cvrle. Druga pozicija pripala je aktuelnom šampionu Igoru Arsiću, dok se na najnižu poziciju pobedničkog postolja popeo Miloš Mijailović, koji je na trci nastupao na Kawasakiju pokojnog Petra Birčanina.

Drugoplasirani iz Vršca, Dalibor Miletić, usled problema sa elektronikom, odustao je od trke nakon 11 krugova koje je proveo na poziciji tri, iza Arsića. Đorđe Jovanović odustao je od trke već nakon prvog kruga.

Najbrže vreme u klasi 1000 SST vozio je Goran Stojanović – 1:03,264 s prosečnom brzinom 132,957 km/h. Najbrži krug u klasi 600 SSP vozio je Nenad Stojanović – 1:04,764.

U klasi Formula 1000 najbrže vreme trke s prosečnom brzinom od 126,537 km/h vozio je Jovanović – 1:06,258, a u klasi Formula 600 najbrži krug Predraga Isidorovića iznosio je 1:07,579 pri prosečnoj brzini od 117,320 km/h. Najbrži krug trke u klasi 125 SP postavio je Đorđe Rakić i ono iznosi – 1:16,157 sa prosečnom brzinom 111,220 km/h.