Bez Brezika u 2015. godini

Kako nezvanično saznajemo, Moto Klub “Brezik”, trostruki uzatopni Šampion Srbije u konkurenciji timova, nezadovoljan situacijom u moto sportu, u 2015. godini neće učestvovati u šampionatu Srbije.

Najbrojniji tim u Srbiji, za koji su vozili vozači poput Martina Vugrineca, Dalibora Miletića, Branislava Jovanovića, Nenada Stojanovića, Gorana Stojanovića, Miloša Milovanovića, Željka Staničića i mnogih drugih, prema odluci osnivača kluba, neće biti na listi prijavljenih za 2015. godinu. Do ove odluke došlo je usled neslaganja sa Moto Savezom Srbije.

Moto klub “Brezik” osnovan je 23.marta 2010. godine, prvu titulu osvojili su iste godine u klasi 125 SP sa pokojnim Ratkom Panajotovićem i od tada rezultati ne prestaju. Okupljali su vozače koji su u tom trenutku bili u najboljoj formi i pružali su im najbolje uslove, kako bi usledili i rezultati.

Ova odluka nije došla iznenada. Petronije Jevtović, osnivač kluba, od početka godine ne krije nezadovoljstvo. Januara meseca je na pitanje zašto nisu organizovali trku u 2013. godini, za portal Plumrace odgovorio:

Potpuno je logično bilo da kao klub budemo organizatori i takmičenja. Slobodno mogu reći da smo to odlično i radili, čak tri puta. Prošle godine publika, ali i vozači bili su uskarćeni za još jednu vrhunsku predstavu na Batajnici, zahvaljući pre svega stanjem stvari u MSS. Dok se ne promeni klima koja vlada u našem Savezu nemamo nameru da se bavimo organizacijom trka

Sudbina vozača koji su ostali bez kluba još uvek nije poznata, a postoje glasine da će oni narednu sezonu provesti van granica Srbije, u šampionatu Istočne Evrope, koji se 2014. godine nije vozio ni na jednoj stazi u Srbiji.

Izvor: trke.rs