Silverstone potvrđen kao domaćin MotoGP-a

Silverstone će biti domaćin Britanske MotoGP trke nakon propalog dogovora između Circuit of Wales i Donington Parka.

Silverstone se vraća kao 18. runda na MotoGP kalendaru i voziće se 30. avgusta.

Šef Silverstonea, Patrick Allen: “Mnogo posla je urađeno tokom poslednjih godina da bi se osiguralo da MotoGP fanovi uživaju u onome što Silverstone može da im ponudi i gubitak ovog događaja prošle jeseni bio je poražavajući za stazu.”

“Trke dovotočkaša jednak su deo Silvestone istorije kao i trke četvorotočkaša i ja sam očigledno oduševljen što sam u mogućnosti da objavim da ćemo ugostiti oba F1 i MotoGP Grand Prix-a u 2015. Nedavno smo uveli prijateljsku politiku cena za Formula 1 British Grand Prix koja se pokazala kao veoma popularna i tokom naredne dve nedelje radiću sa svojim timom u Silversotneu da napravimo model karata za MotoGP za koji se nadam da će podjednako dobro biti prihvaćen kod fanova.”

“Takođe želeo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svim našim klijentima koji su pomerili datume svojih događaja i time nam omogućili da primimo MotoGP. Posebnu zavhalnost moram da iskažem Renault Sport-u, koji nam je izuzetno pomogao i pomerio svoj World Series by Renault događaj za 5. i 6. septembar.”

Michael Carrick, izvršni direktor Circuit of Wales: “Zadovoljstvo nam je da objavimo da smo postigli dogovor sa Silverstoneom koji će biti domaćin Britanske runde MotoGP-a u 2015. i 2016. Mi želimo da se zahvalimo novom rukovodstvu Silverstonea, našim partnerima u Dorni i našim investitorima na brzom reagovanju pri pružanju podrške potrebne za 2015. događaj kada je postalo jasno da će biti teško da se zaključi dogovor sa Doningtonom. Oduševljeni smo što smo uspeli da obezbedimo budućnost događaja u naredne dve godine, dok je naša staza u Velsu još uvek u izgradnji. Današnja najava osigurava da ćemo imati Britansku rundu MotoGP-a u 2015.”

Informacije o ulaznicama za Britanski MotoGP biće dostupne na zvaničnom sajtu u narednih desetak dana.