Savršeni spoj motocikla i muzike

Primarno, Yamaha je kompanija koju čine dve polovine. Jedna strana posvećena je proizvodnji motocikala, dok druga čini “muzički” deo kompanije. Ali, šta se desi kada te polovine zamene uloge i kada im se da potpuna sloboda da rade šta god požele? Dobije se neuobičajeni MT-07 sa bubnjevima i marimbom da zabavi najstrastvenije vozače.

Kao proizvod AH A MAY projekta, ovaj metalni dvotočkaš napravljen je povodom devetog izdanja “Biennale Internationale Design Saint-Etienne 2015”. Cilj projekta je da dizajneri podstiču maštu jedni drugima i da zajedničkim snagama stvore proizvod koji otelotvoruje njihovu zajedničku sliku o Yamahi.

Ovaj ulični motocikl, zasnovan na MT-07 motociklu, gleda na vozača kao na deo “prolazne dekoracije”. “Forma koja se proteže od kormana do rezervoara za gorivo inspirisana je motivom konja i predstavlja savršeno spoj ljudi, prirode i vozila.”

Savrseni spoj muzike i motocikla - 2

Uz to ide i bicikl koji se pokreće uz pomoć elektriciteta, a puni se tako što ga vozač koristi kao spravu za vežbanje. Bicikl, zatim, može da se skloni sa postolja, a stvoreni elektricitet može da se podeli sa porodicom i koristi kao napon za muzičke instrmente i druge električne postavke.

Bubnjevi podsećaju na globus i dozvoljavaju izvođačima da oslobode svoju maštu u potpunosti koristeći raznovrsne bubnjeve, dok je marimba dizajnirana za dva izvođača i dozvoljava im da povećavaju i razmenjuju energiju. Sedišta za izvođače zasnovana su na sedištima motocikla.

Sumnja se da će bilo koja od ovih kreacija biti puštena u proizvodnju, ali, ako bude, biće svakako nešto vredno pažnje.