Retro BMW Rolanda Sendsa

Već nekoliko puta smo čitali o saradnji poznate nemačke kompanije i Rolanda Sendsa. On je među prvima pustio u prodaju unikatne delove za BMW-ove motocikle, a njegov Koncept 90 postao je osnova za novi R nineT koji je u stvari modernizovani R5 iz 1936. godine.

retrobmwrolandasendsa-2

Ova nova mašina bi trebalo da nadmaši stari model. Sa remontovanim GP Suspensions vilama čije su čizme i trouglovi plastificirani u crno a unutrašnjost dorađena novim ketridžima i sa crnim Öhlins amortizerom pozadi spreman je za kanjonsku dužnost.

retrobmwrolandasendsa-3

Roland je prednji točak zamenio većim na koji je postavio RSD diskove sa monoblok Brembo čeljustima i Spiegler pancirnim crevima, a Dunlop je dostavio gume (D208F napred, a Q3 pozadi).

retrobmwrolandasendsa-4

Izduvni sistem je unikatni RSD 2-1-2 sistem, sa RSD difuzorima umesto kutije filtera vazduha.

retrobmwrolandasendsa-5

Veći deo unikatnog rama delo je Sosa Metal Works-a. Zadnji podram je potpuno nov, kao i unikatno sedište. Jedina stvar koja se RSD timu nije u potpunosti svidela je veličina rezervoara. RSD proizvođač, Eron Bos, ga je smanjio zadržavši Sosin oblik.

retrobmwrolandasendsa-6

RSD tim je još jednom opravdao naša očekivanja. Predstavio nam je savršenu mešavinu starog i novog koja je obeležila još jednu uspešnu saradnju za koju se iskreno nadamo da nikada neće biti prekinuta.

retrobmwrolandasendsa-7