Provlačenje je postalo legalno u Kaliforniji

Prakse provlačenja i filtriranja u gužvama i gradskim sredinama poznata su praksa motociklistima širom sveta. Međutim, iako dokazano pomažu smanjenje saobraćanih gužvi i povećavaju bezbednost samih motociklista, prakse su ili zabranjene ili u legalnoj sivoj zoni. Kalifornija je postala prva država na svetu koja je ozakonila ove prakse poveljom “A.B. 51”.

Potpisom guvernera Džerija Brauna stavljena je tačka na proces započet još 2013. godine kada je Kalifornijska saobraćajna policija izdala prvi priručnik za provlačenje, razvijan tokom 2012. godine. Nakon žalbe građana da praksa nije zvanično legalna, iako je u upotrebi skoro koliko i motocikli, priručnik je 2014. povučen da bi se 2015. vratio kao uređena povelja pred zakonodavcima i nakon dorada sada bio usvojen.

Kalifornija, koja od 1975. prednjači u svetu po pitanjima bezbednosti motociklista u saobraćaju, definisala je provlačenje kao vožnju između obeleženih traka istog smera i filtriranje kao vožnju između zaustavljenih i vozila koja se sporo kreću, kako bi se izbilo na čelo kolone.

Studije kalifornijskog univerziteta Berkli pokazale su da je provlačenje relativno bezbedna praksa dokle god i motociklisti i obližnji vozači poznaju zakon i drže se bezbednih vozačkih praksi. Provlačenje sprečava sudare sa zadnje strane i smanjuje mogućnost povreda torzoa i gornjih ekstremiteta motociklista, uz to što značajno smanjuje stvaranje gužvi, uklanjajuću motocikliste iz samih traka.

Stetao primer Kalifornije u prošlosti je često podsticao globalne promene ka unapređenju bezbednosti motociklista i sada ostaje nada da će zakonodavci širom sveta slediti i ovaj primer.