Održana skupština Moto saveza Srbije

Danas je u prostorijama Auto Moto Saveza Srbije održana godišnja skupština Moto saveza Srbije koju čine predstavnici 34 kluba koji su članovi saveza.

Skupštini su, pored čelnika MSS-a, prisustvovali predstavnik Ministarstva za sport Republike Srbije i predsednik Auto Moto Saveza Mirko Butulija. Ono čime su svi ponosni svakako je znatno povećanje budžeta za moto sport u 2015. godini, što će svakako doprineti popularizaciji ovog sporta.

Čelnici svih disciplina izneli su rezultate koji su naši takmičari ostvarili van granica Srbije.

U šampionatu kružnih trka došlo je do promene kada su u pitanju bodovi, tako da će se počevši od sezone 2015. dodeljivati po jedan poen osvajaču pol pozicije i vozaču koji je odvezao najbrži krug trke. Čelnici saveza posebno su ponosni supermoto trkom za Alpe Adria šampionat u Kuli, čija organizacija je pripala Srbiji u prvoj sezoni Supermoto šampionata Srbije.

Čelnici moto klasik šampionata s ponosom su izneli informaciju da je pravilnik šampionata Srbije prikazan na skupštini Alpe Adria šampionata kao dobar primer pravilnika, po uzoru na koji je i napravljen novi pravilnik AA šampionata.

Kalendar moto cross discipline činiće šest trka, od kojih će ona u Globarima biti bodovana za Istočnoevropski kup. Raduje i informacija da će se posle pauze u kalendar vratiti i staza Metikoši u Kraljevu.

Na današnjoj skupštini usvojen je i novi statut koji je objavljen na sajtu Moto Saveza Srbije, a možete ga preuzeti ovde.

Izvor: trke.rs