Manca vozi pod zastavom Srbije

Zahvaljujući licenci Moto saveza Srbije, a uz saglasnost matičnog Auto-moto saveza Slovenije, motociklistkinja Manca Katrašnik ove godine takmičiće se pod zastavom Srbije za Veliku nagradu Katara na Evroazijskom šampionatu. Tim povodom danas u prostorijama Auto moto saveza Srbije, Katrašnikova je potpisala ugovor o sportskoj saradnji sa Auto moto savezom Srbije, na kom su pored Slovenke, prisustvovali predsednik AMSS Mirko Butulija, kao i pomoćnik predsednika za moto sport u AMSS, Božidar Mihajlović.

Manca Katrašnik, koja će se na Evroazijskom šampionatu takmičiti u ženskoj konkurenciji road racinga u klasi od 600 kubika, uoči polaska u Katar optimistično poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl. “Sa nestrpljenjem čekam da sve počne i nadam se dobrom plasmanu. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu da opravdam titulu aktuelnog šampiona koju nosim.”

Mirko-Butulija-Manca-Katrasnik-e1424888676809

Predstavnici Auto moto saveza Srbije ovim putem iznova su pokazali da u svakoj prilici daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarnim okvirima.

“Čast nam je i zadovoljstvo da podržimo jednu od najboljih motociklistninja regiona, koja će krajem narednog meseca učestvovati na prestižnom Evroazijskom šampionatu u Kataru i predstaviti našu zemlju celom svetu. Želimo joj puno uspeha u trci, a mi ćemo, kao član Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) i Svetske automobilske federacije (FIA), nastaviti da ulažemo u razvoj kako moto tako i auto sporta, kao i u podizanje učešća žena u auto-moto sportu, za šta imamo i punu podršku ovih svetskih organizacija”, istakao je Mirko Butilija.

Manca Katrašnik prošle godine trijumfovala je u ženskoj konkurenciji na Evroazijskom šampionatu, što joj je donelo titulu aktuelnog šampiona ovog takmičenja. U martu ove godine održava se poslednje od pet takmičenja za sezonu 2014/15, na kom će Katrašnikova, ukoliko zauzme poziciju do trećeg mesta, imati mogućnost da sebi obezbedi plasman između prvog i trećeg mesta na ovom šampionatu.