Matthias Walkner na svojoj prvoj misiji

MX3 svetski šampion Matthias Walkner postao je član Red Bull Factory Tima. To su dobre vesti s obzirom na to da je poslednji austrijski reli vozač bio legendarni Heinz Kinigadner, koji je lično regrutovao Walkner-a u KTM Works tim.
Matthias Walkner je odrastao sa željom da bude motociklista, 2002. godine kad je napunio 16 godina počeo je da radi u moto radnji u kojoj je razvijao svoje znanje na polju mehanike, 2004. godine postao je član KTM familije gde je u početku radio kao test vozač i nakon toga uzima titulu MX3 svetskog šampiona.
Walkner je doživeo porast u karijeri kada je upoznao Kinigadner-a koji ga je usmeravao u pravcu hard endura i sada u pravcu rally raid-ova.
“Moja titula mi neće pomagati od sada”, izjavio je Walkner. “Moraću da počnem sve iz početka, trenutno mi je jedini cilj da stignem do Buenos Aires-a u jednom komadu”.
Walknerova misija na njegovom prvom Dakar-u je da bude podrška braniocu titule Marcu Comi i da nauči što više od najboljih vozača na Dakar-u. Coma ne sumnja u pomoćnika: “Matthias je veoma brz i ima svetlu budućnost ispred sebe, ali kao i svi drugi mora da bude pažljiv. Vrlo dobro zna da će dosta propatiti na svom prvom Dakar-u”.