Marquez i Pedrosa na HRC danima u Japanu

MotoGP vozači HRC Honde, Dani Pedrosa i Marc Marquez posetili su Japan kako bi se družili sa fanovima. Pored MotoGP vozača prisutni su bili i Trial vozači – Toni Bou, Takashisa Fujinami i Jaime Busto, kao i HRC MXGP vozač Evgeny Bobryshevn i MX2 šampion sveta Tim Gajser.

Nakon večere u petak koja je održana u Tokiju, HRC dani su se u subotu ujutru nastavili u Motegiu, na stazi Twin Ring. Vozači su se trkali na CBR250 motorima koji se voze u Dream kupu. Marquez je bio prvi, a Pedrosa drugi. Njih dvojica su takođe probali i klasične Honde NSR500. Ovo je obojici bio prvi put da voze dvotaktne motore od 500 kubika.

hrcd 15 2

U nedelju su se vozačima pridružili i F1 vozač Fernando Alonso i nekadašnji vozač Formule 1 Takuma Sato. Tu su takođe bili Toni Bou, Takashisa Fujinami, Jaime Busto, Takumi Takahashi (Suzuka 8h Japan Superbike šampionat), Hiroshi Aoyama i Kosuke Akiyoshi (HRC Test vozač), kao i deset vozača Super GT serije (GT500).

hrcd 15 3

Dan je počeo karting trkom, nakon čega su se vozači oprobali u CBR250 Dream Kupu. Pedrosa i Marquez su startovali poslednji, a trku završili na prvoj i drugoj poziciji respektivno.
Alonso je po prvi put imao priliku da isproba Hondu RC213V MotoGP motor, dok je Marquez vozio NSX koncept GT automobil. Nakon vožnje njih dvojica su razmenili kacige.

hrcd 15 4