Honda CRF250 Rally

Na prošlogodišnjem Osaka sajmu motocikala, Honda je predstavila CRF250 Rally koncept. Mašina je prvobitno bila CRF250L dual sport, onda je dobila veći rezervoar, vizir, prerađene oklope i druge tretmane da bi izgledala kao minijaturna replika Hondinog Dakar Rally motocikla. Krajnji rezultat je mali i lagani motocikl velikog dometa koji bi svaki adventure vozač poželeo.

Reakcija na na koncept motocikl je bila pozitivna, a Honda je nastavila sa razvijanjem CRF250 Rally-a. Na ovogodišnjem Osaka sajmu CRF250 Rally je ponovo izložen ali ovog puta kao prototip što znači da su ga preradili i da je motocikl sada samo jedan korak od proizvodnje.

Honda CRF250 Rally-2

Zvaničnih specifikacija nema ali se mogu videti brojne promene. Koncept iz 2015. godine je dizajniran da bude približniji CRF450 Rally replici sa više egzotičnih delova kao što su dupli Mugen izduvi, aluminijumske glavčine točova, trostruke čeljusti i nekoliko anodiziranih aluminijumskih delova. Novi CRF250 Rally prototip se pojavljuje sa civilizovanijim Termignoni izduvom i standardnim aluminijumskim ćeljustima i glavčinama.

Honda CRF250 Rally-3

Druge prerade uključuju doterano sedište, Givi štitnike ruku i novo postolje za GPS. Prepoznatljiv Rally vizir je i dalje tu, ali sistem za brzo skidanje vizira su zamenili šrafovi. Vizir je takođe malo spušten a novo LED osvetljenje izgleda prilagođenije civilnoj upotrebi. Promene su takođe mogu videti u dizajnu rezervoara kao i u najnovijim 2016 CRF450 Rally nalepnicama.

Honda CRF250 Rally-4

Novi CRF250 Rally prototip izgleda kao da je veoma blizu proizvodnje. Najverovatnije će doći do uklanjanja delova kao što su karbonski štitnici i Termignoni izduv zbog cene serijskog modela. Ali, u prošlost je pokazala da se Hondini prototipi ne razlikuju mnogo od serijskih modela. Zvaničnih izjava nema, ali Motorcycle News magazin tvrdi da ima informaciju od pouzdanog izvora da će serijska verzija CRF250 Rally-a biti predstavljena krajem ove godine kao model za 2017.