Fuel Strada 800

Šta se desi kada se Ducati Scrambler odkotrlja u radionicu poznatu po izgradnji snažnih, starinskih kroserica?

Karles Vives iz Fuel Bespoke Motorcycles-a je organizator Scram Africa ture kroz pustinje Maroka. Očekivalo se da od Scrambler-a napravi terensku mašinu, ali mu je na umu bilo nešto potpuno drugo kada mu je Ducati Španija zakucao na vrata.

ducati-scrambler-cafe-racer-by-fuel-1

“Nakon što sam testirao Ducati Scrambler, prva ideja mi je bila da ga pretvorim u ulični motocikl,” rekao je. “I koja je bolja inspiracija nego originalni Ducati 900 SS Desmo iz 70ih?”

Fuelova Strada 800 nije prvi Ducati Scrambler izveden u cafe racer-a, ali ćemo ga zavesti kao “želeli bismo da fabrika ovo proizvodi.”

ducati-scrambler-cafe-racer-by-fuel-2

Fuel je zadržao fabričku karoseriju kako bi napravili sportsku, retro siluetu. Novom izgledu je dosta doprineo i Benelli Mojave rezervoar. Pošto je Scramble moderna mašina sa ubrizgavanjem, morali su da dodaju spoljnu pumpu.

Napred se nalazi far koji odgovara periodu, uvezen iz Japana. Rep je replika onoga sa modela 900SS, sa zicerom koji otkriva malu pregradu za rukavice. Nove bočne plastike su unikatne.

ducati-scrambler-cafe-racer-by-fuel-3

Momci su takođe doterali Ducatijev stav i ergonomiju. Prednje vile su srkaćene, a nožne komande sa Ducati Monster-a su obrađene kako bi odgovarale Scrambler ramu. Novi Rizoma heblovi upotpunju izgled zajedno sa držačem koji stavlja cajger u sam centar.

Fuel je ovde radio na Icon modelu koji dolazi sa livenim felnama, tako da su zaronili u Ducati katalog i našli žbicane.

Univerzalni izduv u GP stilu je obrađen da pasuje. Gume su Pirelli Scorpion Trail II koje uprkos imenu imaju veoma agresivnu šaru, odličnu za sport turing motocikle. Kompaktni retrovizori na kraju kormana i mali LED migavci zaokružuju listu delova.

ducati-scrambler-cafe-racer-by-fuel-4

Stradi je falilo malo starinske živahnosti kako bi novi izgled bio potpun pa joj je Fuel dao crnu podlogu ukrašenu zlatnim linijama, kombinaciju koju je Ducati predstavio 1979. godine.

ducati-scrambler-cafe-racer-by-fuel-5

Sa modernim performansama i izgledom iz 70ih, Fuelov Ducati je fascinantan pokušaj modernog klasika. U slučaju da Ducati izloži Stradu 800 naši bankovni računi bi bili u ozbiljnoj opasnosti.

ducati-scrambler-cafe-racer-by-fuel-6

Izvor: bikeexif.com