EICMA 2014 Honda

Honda je u Milanu predstavila projekte o kojima se dugo šuška.
Oba izgledaju kao da su pred proizvodnjom ali Honda se nije oglasila povodom izlaska samih modela.
eicma 14 h 2
Prvi je drumski RCV213V, koji je Honda najavila pre 2 godine, ali od tada nije bilo mnogo informacija o njemu.
RCV oznaku u Hondi nose trkački motocikli, a za predstavljanje prototipa bio je zadužen fabrički MotoGP tim, na čelu sa aktuelnim, uzastopnim, šampionom, Markom Markezom.
Jedan motocikl bio je bez šara, pokazujući svoj karbonski oklop, dok je drugi bio ofarban u šare poput onih na 500GP V4 motociklima Fredija Spensera.
Honda nije objavila nikakve informacije, čak ni da li će sam RCV213V biti pušten u proizvodnju ali su se pojavile glasine da će biti napravljeno manje od 300 komada, sa cenom od oko 200000€.
eicma 14 h 1

Drugi predstavljen projekat nosi naziv True Adventure, predstavljen pored legendarne NXR750 i nove CRF450Rally.
eicma 14 h 3
Ime je iznenađenje za industriju ako uzmemo u obzir da je Honda obnovila prava na ime Africa Twin, koje su nosili njeni enduro motocikli, čiji je poslednji model prestao sa proizvodnjom 2003. godine a izvorno su bili zasnovani na višestrukom uzastopnom pobedniku Dakar relija, NXR750.
Predstavljeni prototip potvrdio je ranije glasine da je zaista off-road orjentisan i da kao svoju konkurenciju ne posmatra moderne, teške enduro motocikle velike kubikaže (u tim kategorijama Honda već ima modele V4 Crosstourer i VFR800X Crossrunner).
eicma 14 h 4
Na njemu se nalaze točkovi od 21 i 18 inča, a pogoni ga paralelni dvocilindraš, koji je u raskoraku sa tradicijom V2 agregata koji su pogonoli Africe Twin.
Nezvanične informacije govore da će agregat zapremine 1000ccm oslobađati 100KS i da je motocikl planiran za 50-50 odnos vožnje na i van asfalta.
eicma 14 h 5