Classified Suzuki GSX-R1000

Žestoke performanse obično nisu prioritet kada je u pitanju izgradnja unikatne mašine, ali GSXR koji je napravio Classified Moto je u stanju da uništi sve što mu se nađe na putu.

Tehnički gledano, ovaj GSXR je streetfighter na kome se umesto fluorescente boje i svetlucavih detalja može videti samo tipičan Classified apokaliptični stil.

suzuki-gsxr-classified-2

“Već neko vreme me neki projekat nije unervozio, ali ovaj definitivno jeste” Izjavio je John. “Delom zato što je retkost svrstati moderan motocikl u Classified, a delom zato što je motocikl isporučen sa Havaja. Nije kao da mušterija može da svrati i da pokupi motocikl ako ne dođemo do nekih pristojnih ideja.”

suzuki-gsxr-classified-3

Na sreću, sve se završilo kao dobra avantura.
Priča je počela kada je Ron Belfort sa Havaja video Classified Triumph ‘Doomsdaytona’. Razmišljao je da li njegov 2013 Suzuki GSX-R1000 može biti modifikovan i pretvoren u apokaliptičnu mašinu.

suzuki-gsxr-classified-4

Ron je imao nekoliko zahteva: želeo je da zadrži postojeći rezervoar i da se ram i zadnja vila ne modifikuju previše. Takođe je želeo da pozicija izduva nalazi ispod sedišta.

suzuki-gsxr-classified-5

“Najbolje vesti su bile da podram može da se odvoji od rama bez sečenja,” rekao je John.  Danik Herashchanka je napravio novi cevasti podram koji daje otvoren izgled zadnjem delu motocikla i otkriva novi izduv.

suzuki-gsxr-classified-6

Pošto GSX-R1000 ima negde oko 180 konjskih snaga, glavnu ulogu su igrale kozmetika i ergonomija, ali je John svakako odneo motocikl u Redline Performance Motorsports gde je David Lillard modifikovao mapu paljenja.

suzuki-gsxr-classified-7

“Ova stvar ima mnogo snage na svim obrtajima” rekao je John.”Stvarno je promenilo način na koji gledamo sportske motocikle kao podlogu za projekte.”

Plastike sa prednje strane rezervoara su zamenili voskiranim platnom koje je razvučeno preko unikatne konstrukcije.

suzuki-gsxr-classified-8

Za razliku od većine Classified motocikala, ovaj GSX-R se veoma lako može vratiti u fabričko stanje. Rezervoar je ispeskiran i plastificiran a na ramu je izvršena samo jedna mala prepravka: skinut je mali deo graničnika hoda upravljača kako bi se povećala okretnost. Instalacija instrument-table blago je izmenjena, kao i izlaz iz katalizatora.

suzuki-gsxr-classified-10

Kada došlo vreme za testiranje gotove mašine nekoliko ruku je bilo u vazduhu. “Pozvao sam našeg prijatelja Alex-a Heat-a da uradi nekoliko “zadnjaka” za slikanje. Završili smo sa sjajnim slikama.”

suzuki-gsxr-classified-11

“Čuli smo da je Suzuki dizajnirao novog GSX-R-a 1000 za 2017. godinu,” rekao je John. “Nadamo se da ćemo doći do jednog uskoro.”

suzuki-gsxr-classified-12

Izvor: bikeexif.com

Classified Moto  | Facebook | Instagram | Fotografije: Adam Ewing