Bravo Dušane! 13. pozicija i verenica – Nije mala stvar!

Kada je krenuo put Rumunije, Dušan Blagojević nije znao šta da očekuje. Red Bull Romaniacs – Najteža i najskuplja enduro trka na svetu.

Prvog dana vožen je prolog – prva etapa napravljena od drveća, kamenja i guma, a smeštena u centru prelepog rumunskog grada Sibiu. U Dušanovoj klasi 250 takmičara, a on na kraju dana osmi. Osma pozicija među timovima iz celog sveta!

Drugog dana, osma startna pozicija, ali i manjak sreće. Problemi sa motorom mučili su Blagojevića tokom celog dana, međutim on se nije predavao i dan završava na 20. poziciji. Tim ljudi koji je krenuo sa Dušanom radio je tokom cele noći. Pola pet ujutru, buđenje i polazak na treći trkački dan.

Treći trkački dan izuzetno težak. Bilo je gotovo nemoguće nadoknaditi izgubljene pozicije, ali se 20. pozicija u generalnom plasmanu sačuvala i obezbedilo 20. starno mesto za četvrti dan.

U noći između trećeg i četvrtog dana kišni oblaci nadvili su se nad ovim gradićem u Rumuniji. Dušana, ali sve ostale vozače dočekao je užasan dan. Prema Dušanovim rečima, četvrtog dana je bio ubeđen da se njegov nastup na ovoj trci završava. Srećom, nije bio u pravu! Šta više, nadoknadio je jednu poziciju i dan završio na 19. mestu.

Peti dan, za vozače uglavnom najteži. Ali ne i za Blagojevića. Njemu je ovaj dan bio ubedljivo najbolji. U trku je ušao odmoran i nekako je sve bilo na njegovoj strani. Startovao je sa 19. pozicije, a kako je trka odmicala, video je da jednog po jednog vozača obilazi. Ubrzavao je tempo i uspeo je – Na cilj je stigao kao trećeplasirani!

Na kraju, posle 700 kilometara provedenih u šumama Rumunije, Dušan se upisao u istoriju, osvojivši 13. poziciju na trci Red Bull Romaniacs.

Naravno, svega ovog ne bi bilo bez podrške. Bez Opštine Raška, Moto Kluba Jazavci iz Raške, kompanija Motobike, Xmoto i MegalitSumnik i splava Freestyler Blagojević verovatno ne bi pokazao svoj talenat celom svetu. Čovek koji nam prenosi sve ove detalje svojim objektivom je Predrag Vučković.

Ali to nije sve. Dušan je put Rumunije krenuo kao momak, a odande se vratio sa verenicom. Svoju dugogodišnju devojku Ivanu, Blagojević je odlučio da zaprosi baš u Rumuniji, na ovoj čuvenoj trci. Ona je rekla DA, a njih dvoje postali su pravi hit, jer su o ovom činu pisali najveći svetski mediji. Pa mladenci, čestitiamo!