Otvaranje enduro sezone – Hard Enduro Divčibare

Ovogodišnja sezona hard enduro takmičenja i Hard Enduro prvenstva Srbije počinje narednog vikenda, 6. i 7. aprila, trkom Hard Enduro kluba “Kentaur” na Divčibarama. Tokom vikenda planirana su da događaja, hard enduro trka pod nazivom “Hard Enduro Race Divčibare 2019” i turistička tura “Enduro Experience”.

Sama trka dvodnevnog je formata, gde takmičare očekuje izazovna vožnja kroz netaknute predele Divčibara. Za takmičare su neophodni GPS uređaj, važeće Osiguranje za takmičara u moto sportu  ili adekvatna licenca MSS a podeljeni su u tri težinske kategorije:
Klasa A – professional – za iskusne, fizički i mentalno spremne vozače hard endura.
Klasa B(+40,J) – expert –  za srednji nivo vozača hard enduro vožnje, iskusnih u vožnji po teškim terenima, dobru fizičku i psihičku formu.
Klasa C(W) – hobby – za vozače koji mogu preći kraće hard enduro deonice, klasa koja nije za početnike. Vozači treba da imaju osnovno znanje hard endura.

Enduro Experience, Klasa E, je ne-takmičarska vožnja namenjena vozačima enduro motocikala i kvadova, planirana da tokom dva dana prođe pitomijim stazama Divčibara i učesnicima pruži dobro druženje i užitak u prirodi. Tokom prvog dana predviđena je vožnja za sve učesnike, dok je drugog dana vozačima lakših motocikala na raspolaganju jednostavnija deonica hard enduro staze na kojoj mogu da isprobaju  svoje sposobnosti.

Posebnu pažnju organizatori posvetili su očuvanju životne sredine i čistoće planine domaćina, Divčibara. Svi učesnici obavezni su da svoje otpatke nose sa sobom, pridržavaju se javnog reda i mira u naseljenim mestima kao i da bilo kakve radove na motociklima izvode na unpared pripremljenom servisnom parku, što je praksa za pohvalu.

Sve dodatne informacije moguće je pronaći na sajtu organizatora a svim učesnicima i posmatračima želimo lep sportski vikend.