Nastavljaju se pregovori Honde i Crutchlow-a

Pregovori Cal Crutchlow-a i LCR Honda-e oko MotoGP ugovora za 2016. godinu se nastavljaju.

Tri neuspeha za redom i manjak bodova su uticali na Crutchlow-ovu poziciju, pa se sada nalazi na osmom mestu. Njegov tempo opravdava novi ugovor, mada sumnje su povećane kada je u pitanju finansijska stabilnost LCR-a i pravni problemi glavnog sponzora, CWM-a.

“Doba je godine kada se mnogo nagađa. Moj plan je oduvek bio da vozim za Hondu,” izjavio je Crutchlow u Brnu u četrvrtak. “Kada sam došao u Luciov tim bilo je to više od dolaska na godinu dana. Nastavićemo da razgovaramo i možda ćemo uskoro imati neku vrstu objave u vezi moje budućnosti.”

Crutchlow je 2012. u Brnu uzeo prvo mesto na MotoGP-u zauzevši pole poziciju naredne godine. Njegovo vreme od 1m 55.527s i dalje drži titulu najboljeg kruga.

“U Brnu se prema meni ophode veoma dobro. Ovde sam imao sjajne trke, uključujući i prvo mesto na podiumu. Nadam se da možemo da postignemo više nego prošle godine kada sam odvozao samo jedan krug! Brno bi definitivno trebalo da odgovara mom stilu vožnje, a trebalo bi da odgovara i Hondi, koliko smo videli od prethodnih dobitnika trke.”

“Nema razloga da se ne vratimo do dobrih rezultata u drugoj polovini godine. Prešli smo oko 7,500 km na Hondi i sada je vreme da budemo malo brži kako bismo se približili momcima ispred.”