Mad Max: Fury Road motocikli

Povratak Mad Maxa doneo je nešto novo: niz specijalno izrađenih i prerađenih motocikala koji, uz postapokaliptične automobile, nemilosrdno jure pustinjom Namib.

MadMax16

Jedan od glavnih motocikla je svakako Maxov motocikl koji su mu, u znak zahvalnosti, nakon što im je pomogao da pobegnu od neprijatelja, poklonile žene iz plemena Vuvalini. Uz to, odlučile su i da ga u potpunosti opreme zalihama, stoga je preplavljen raznim torbama i tkaninom, a ispod svega toga se najverovatnije krije Yamaha R1.

MadMax15

MadMax14

Bilo kako bilo, nijedan film ne bi bio potpun bez zlikovaca. Ovde su u pitanju različite bande koje tokom filma konstantno proganjaju Maxa i Furiousu. Članovi bandi, uz raznovrsne automobile, poseduju i veliki broj motocikala zasnovanih na MX-u i trial motociklima, kao što su Yamaha YZ250F i Gas Gas TXT 250.

MadMax13

MadMax12

Svi ti motocikli delo su Colina Gibsona čiji se naporan rad vidi na svakom delu napravljenih mašina. Njegov tim je svom snagom danonoćno radio, a rezultati su izvanredni. Prilikom sklapanja su koristili najosnovnije predmete za dom i razne delove vozila koje su zatim pripajali ogoljenim ramovima skidajući im boju kako bi postigli “pustinjski” izgled. Kada je izgled svakog motocikla bio kompletan, unajmili su  MX šampiona, Stephana Galla, da taj izgled zadrži i u pokretu.

MadMax11

MadMax10

Ostatak motocikala nije prilagođen kamenitoj podlozi, već služe za brze pustinjske vožnje. Poseduju produžene zadnje vile, zdepaste gume i znatno spuštene izduve. Drugim rečima, zasnovani su na uličnim motociklima, ali su znatno izmenjeni.

MadMax9

MadMax8

MadMax7

Jedan deo motocikla pripadao je ženama iz plemena Vuvalini na koje su Max i Furiousa naišli u sred pustinje, i tu su se našli razni modeli BMW, Honda i Triumph tourera. Kako bi dobili “ženstveniji” izgled, dizajneri su ih obmotali kožom i dodali su im nešto nalik jedrima, delove ukrašene tkanine i još mnogo ukrasnih sitnica. Honda Goldwing je čak dobila i svoju perjanu krunu.

MadMax6

MadMax5

MadMax4

MadMax3

Pored Maxovog R1, tu je i Furiousin BMW koji poseduje agregat BMW-a R90, dok ram najverovatnije pripada BMW-u R69. Iako je znatno dorađivan, on je jedan od prepoznatljivijih modela zahvaljujući želji dizajnera da izgled i veličinu agregata ne diraju.

MadMax2