Lorenzo prvi test završava kao najbrži

Jorge Lorenzo, aktuelni MotoGP šampion je sezonu 2016. započeo nabržim vremenom na prvom zvaničnom testu koji je vožen na Sepangu.

Vlažna staza jutros, odložila je akciju za dva sata, poslednjeg dana testa. Katsuyki Nakasuga, Yamahin test vozač, prvi je izašao na stazu. Malo po malo, sve više vozača je izlazilo na stazu.

Prvi krug vredan pažnje napravio je Jorge Lorenzo – 2:00:882, u svom četvrtom krugu na stazi. Pet sati pre kraja testa, Lorenzo je vodio ispred Stonera koji i dalje testira GP15.

Kasnije je Lorenzo spustio na 2:00:016 dok je Rossi vozio 2:00:556 i na taj način doveo Yamahu na prve dve pozicije. Na trećem mestu je bio Marquez sa sekundom zaostatka za Lorenzom.

Tri i po sata pre kraja treninga, kiša je ponovo krenula da pada. Sat vremenea pre kraja staza se ponovo prosušila i vozači su izašli na stazi. Lorenzo je iskoristio poslednji trenutak i spustio vreme na 1:59:580. Ovo vreme bilo je više od pola sekunde brže od ostalih vozača.

Drugi na listi bio je Petrucci sa vremenom 2:00:095 koje je postavio na mekim gumama u utorak. Hector Barbera je još jedan od vozača koji je iskoristio meke gume i našao se na trećoj poziciji sa 0,8 sekundi zaostatka za Lorenzom.

Valentino Rossi vozio je na tvrdim gumama i ukupno ima četvrto vreme, ispred Marqueza koji je završio na petoj poziciji. Zanimljivo je da je Lorenzo bio najbrži svakog dana.

Šesta pozicija pripala je Calu Cratchlowu na Hondi, koji je bio brži od Scotta Reddinga na Ducatiju. Andrea Iannone je imao 0,003 sekunde sporije vreme od satelitskog vozača.

Casey Stoner se na svom MotoGP povratku popeo do devete pozicije, dok Bradley Smith kompletira prvih deset. Dani Pedrosa bio je sekundu i po sporiji od Lorenza što ga je dovelo do 11. pozicije, ispred Mavericka Vinalesa i Aleixa Espargara.

Sezona se nastavlja na Phillip Islandu 17. februara, kada se vozi drugi zvanični test.