Kartodrom u Kuli iznedrio šampione

Kartodrom u Kuli nadomaka Vrbasa bio je stecište najboljih vozača supermoto discipline koji su se u jednom vikednu borili za zvanje najboljih u tri šampionata: Alpe Adria, Slovenije i Srbije. Odličnom organizacijom AMK Vitalon grupa iz Novog Sada potvrdila i opravdala ukazano poverenje čelnika Alpe Adria i za nijasnu bolje u odnosu na maj kada je premijerno ugostila motocikliste, odradila triplo finale.

Posle pet takmičarskih vikenda novi šampion Alpe Adria u klasi SM Open je Tine Saražin, ispred Marka Ukote, odnosno Anže Mlakara, našem Vukašinu Bajiću, nedostajala su „samo“ četiri boda, da se domogne trećeg mesta, ali u biti četvrti u konkurenciji 17 vozača, svakako je uspeh.

Novi šampion u klasi SM amateri Otvorenog šampionata Srbije je Franjo Rihter sa osvojjenih 162 poena, ispred drugoplasiranog Bojana Blanuše, koji je osvojio 152 i trećeplasiranog Milana Tošića, koji je sakupio 115 poena.

kula 9 15 2

U klasi SM Open šampionata Srbije prvo mesto na kraju sezone pripalo je Tine Saražinu, ispred Anže Mlakara, Vukašin Bajić sezonu je završio na trećem mestu a Andrea Tull na četvrtom.

Odlukom direktora trke, što se ispostavilo kao pravi pogodak, spojene su klase u diviziju, čime je takmičenje dobilo na dinamici, što se najbolje videlo na osnovu rekacije gledalaca. Tačno 13 vozača, šest u profi i sedam u klasi amatera, prašili su po zemljanom i klizali po asfaltnom delu dva puta po 15 krugova, vozeći jedan drugom na točak, uz neprestana obelaženje za čitav kruga, ali i sa neizbežnim padanjima, na sreću bez posledica.

Vikend za pamćenje, naročito ako se uzme u obzir da je posle čitave decenije pauze Srbija ponovo bila domaćin dve trke supermoto discipline

Rezultati finalne trke:

SM Amateri za šampionat Slovenije i Srbije

1. S. Pelegrin, 2. F. Rihter, 3. B. Blanuša, 4. D. Mazalović, 5. D. Raguž, 6. M. Tošić, 7. N. Šenk

SM Open za Alpe Adria, Sloveniju i Srbiju

1. A. Mlakar, 2. T. Saražin, 3. M. Ukota, 4. V. Bajić, 5. A. Tul, 6. S. Mićić

kula 9 15 3

Izvor: plumrace.com