AGV Corsa WISH Simoncelli tribute

Od 2008. godine, devetostruki svetski šampion Valentino Rossi je nosio specijalno dizajnirane šare na svojim AGV kacigama tokom italijanskog MotoGP-a. AGV Corsa “Wish” kaciga odaje počast njegovom prijatelju i kolegi Marco Simoncelli-u, kaciga je predstavljena na stazi Misano tokom San Marino Gran Prix-a 2013. godine a sada je dostupna kao ograničena serija.

Na kacigi se nalazi omot albuma Wish You Where Here legendarne grupe Pink Floyd. Na vrhu kacige se nalaze ruke dva robota koje ujedinjuju četiri prirodna elementa, dok se sa prednje strane nalazi slika na kojoj se rukuju dva čoveka od kojih je jedan u plamenu.

Corsa je proizvedena sa AGV Extreme standardom, inovativnim procesom koji menja način dizajniranja kacige i demonstrativno poboljšava zaštitu, ergonomiju, komfor, pouzdanost i uticaj na okruženje.

Proces dizajna počinje na delovima kacige koji su u direktnom kontaktu sa glavom, potom napreduju ka spoljašnjosti školjke. Kacige se dizajniraju i proizvode u Italiji i ekološki su bezbedne. Maloprodajna cena kacige kreće se oko 890€.

AGV Corsa Wish 2